Rijles en Autisme of ADHD/ADD

Heb je autisme of ADHD/ADD en wil je je rijbewijs halen, dan ben je bij rijschool Van den Wildenberg aan het juiste adres. Wij hebben een aantal instructeurs in dienst, die benoemd zijn door Spectrum Nederland of VRO als erkend rijinstructeur autisme en ADHD/ADD. Speciaal voor leerlingen met autisme of ADHD/ADD hebben wij een speciaal traject samengesteld. Je moet dan wel bij aanmelding aangeven dat je via dit traject je rijopleiding wil volgen.

Hoe gaan we te werk

Na aanmelding maken wij een afspraak voor een intakegesprek bij ons kantoor met aansluitend een proefles (totale duur 120 min.).
Na deze intake zullen we met de leerling en de ouders een eerste plan van aanpak bespreken. Wij stellen het op prijs als een van de ouders/verzorgers aanwezig is bij de intake, zowel bij het gesprek als bij de rijles.

De theorie en de praktijk

De theorie

Wij verzorgen een spoed theoriecursus en een avondcursus. Wij adviseren voor deze leerlingen een avondcursus (3 weken op dinsdag- en donderdagavond van 18.30u. tot 20.30u.). Het is van belang hier vroeg in de opleiding mee te beginnen zodat de leerling zo snel mogelijk in staat is de theorie in praktijk toe te passen.

De praktijk

We starten met losse lessen en indien gewenst kan men later overstappen naar een pakket, waar wij uiteraard advies in zullen geven. In sommige gevallen kan dit worden afgeraden i.v.m. bijkomende druk voor de leerling als blijkt dat er misschien meer lessen nodig zullen zijn. Na ongeveer 10 lessen zullen wij de vorderingen bespreken. We zullen dan eveneens bespreken of t.z.t. een AA examen (medisch examen), een faalangstexamen of een normaal examen gepland zal worden. Het is verstandig om de Eigen Verklaring al eens een keer in te zien en op te sturen naar het CBR mocht één van de vragen met JA beantwoord moeten worden. In sommige gevallen wordt en wel eens een automaat geadviseerd door het CBR welke wij ook kunnen aanbieden. Een Eigen Verklaring kan gedownload/gekocht worden via deze link.
 
Denk jij een zorgkandidaat te zijn, kies dan voor de juiste rijopleiding waarbij jij de juiste begeleiding op maat krijgt.