Werkwijze van de spoedopleiding

 
Net als bij de reguliere opleiding zal er aan de spoedopleiding een kennismakingsles vooraf gaan. Tevens worden er na het nemen van de kennismakingsles nog eens 2 lesblokken van 2 of 3 uur gepland. Dit om een goed beeld te krijgen wat haalbaar is. Daarna zal er een planning gemaakt worden waarbij ook meteen de tussentijdse toets en het examen worden gereserveerd (na betaling van het gehele bedrag).
 
Een spoedopleiding duurt bij ons minimaal 4 weken. Wij geven geen 10-daagse cursussen aangezien dit voor veel leerlingen niet geschikt is. De druk is hoog bij zowel instructeur als leerling. En aangezien het examen gepland staat heb je dus de kans dat de leerling op examen moet en er niet klaar voor is.  
Daarbij valt het ons op dat wij steeds vaker aanmeldingen krijgen van leerlingen die gezakt zijn na het volgen van een kostbare 10-daagse rijopleiding.
Bijkomend voordeel van een wat meer gespreide spoedopleiding is dat de leerling met meer situaties te maken krijgt (verschillende verkeersdruktes en weersomstandigheden) en er ruimte is om extra les te volgen indien nodig.
 
Voorwaarde voor het volgen van een spoedopleiding is dat het theoriecertificaat behaald is om extra onkosten voor de leerling te voorkomen.